Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@17:55:42 GMT

کمبود خاک، تهدیدی جهانی برای غذا و آب و هوا است

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۲۸۹۱

کمبود خاک، تهدیدی جهانی برای غذا و آب و هوا است

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "سی. ان. بی. سی"، پژوهشگران حوزه خاک شناسی در گزارشی ضمن اینکه خاک را طلای سیاه نامیده آن را رو به پایان اعلام کرده اند. به گفته گروهی از پژوهشگران، میزان خاک موجود بر روی کره زمین محدود ارزیابی شده و پیامدهای فاجعه باری ظرف ۶۰ سال آینده پیش بینی گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

«جو هندلزمن» نویسنده کتاب «دنیای بدون خاک» و استاد دانشگاه ویسکانسین مدیسون در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی. ان. بی. سی گفت: برخی مناطق در حال حاضر تمام خاک سطحی خود را از دست داده اند.  

بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی، تاثیر تخریب خاک می تواند تا سال ۲۰۵۰ بالغ بر ۲۳ تریلیون دلار زیان در بخش های تولید مواد غذایی، اکوسیستم و درآمد در سراسر جهان در پی داشته باشد.

«رونالد وارگاس» دبیر مشارکت جهانی خاک و مسئول زمین و آب در سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، گفت: ما در گزارش جهانی خود ۱۰ تهدید را برای خاک شناسایی کرده‌ایم که فرسایش خاک تهدید شماره یک در این فهرست است، زیرا در همه جا رخ می‌دهد.

براساس گزارش سازمان ملل، فرسایش خاک ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث کاهش ۱۰ درصدی محصولات کشاورزی شود که معادل حذف میلیون ها هکتار از زمین های کشاورزی است.

مطابق این گزارش، هنگامی که خاک بر روی کره زمین از بین برود، عرضه غذا، آب آشامیدنی و تنوع زیستی به خطر می افتد. ضمن آنکه خاک نقش مهمی در کاهش تغییرات آب و هوایی دارد.

براساس گزارش دانشگاه آب و هوایی کلمبیا، خاک شامل بیش از سه برابر کربن موجود در جو زمین و چهار برابر کربن در تمام گیاهان و حیوانات زنده است. خاک زیستگاه بیش از یک چهارم تنوع زیستی کره زمین است.

«رضا افشار» پژوهشگر ارشد مزرعه تحقیقاتی کشاورزی احیاکننده موسسه "رودل" در پنسیلوانیای آمریکا (موسسه ای که زادگاه کشاورزی مدرن ارگانیک شناخته می شود) در این خصوص به شبکه سی. ان. بی. سی گفت: هر گرم خاک حاوی میلیون ها سلول، باکتری و قارچ است که نقش بسیار مهمی در تمامی اکوسیستم ایفا می کنند. وی تاکید کرد جهان برای تولید ۹۵ درصد از مواد غذایی به خاک متکی است.

وی با اشاره به نتایج پژوهش های موسسه رودل اضافه کرد کشاورزی احیا کننده و ارگانیک در طول خشکسالی تا ۴۰ درصد بازدهی بیشتری دارد، می تواند سود بیشتری برای کشاورزان به ارمغان بیاورد و ۴۰ درصد انتشار کربن کمتری نسبت به شیوه های معمول کشاورزی دارد.

«دیانا بنگال» پژوهشگر موسسه سلامت خاک نیز در این خصوص افزود که خبر خوب این است ما به اندازه کافی می دانیم که بتوانیم وارد عمل شویم.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد روز جهانی حفاظت از خاک ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد روز جهانی حفاظت از خاک ایالات متحده آمریکا سازمان ملل متحد روز جهانی حفاظت از خاک ایالات متحده آمریکا سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین گفت: اورژانس قزوین با کمبود نیروی ۱۲۰ نفری مواجه است و در ۶ ماه گذشته وضعیت تغییری نکرده است، نیروهای جدیدی هم که جذب شده‌اند در واقع تبدیل وضعیت هستند که تعداد خاصی بر نیروی انسانی مورد نیاز ما اضافه نشده و موضوع نداشتن نیروی خانم همچنان مشکل ماست.

حسن اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این موضوع که بیشترین مشکلات حوزه اورژانس در زمینه کمبود نیروی انسانی و منابع مالی و اعتباری خلاصه می‌شود، اظهار کرد: این موضوع تنها مشکل استان قزوین نیست بلکه همه استان‌های کشور با این مسئله مواجه هستند.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر ۲ موتورلانس به ناوگان قزوین اضافه شده که پشتیبان پایگاه‌ها هستند و به خاطر کمبود نیرو هنوز نتوانسته‌ایم بر تعداد موتورلانس‌ها اضافه کنیم.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین ادامه داد: از حدود سه سال پیش مشکلات بیشتر هم خودشان را نشان داده‌اند چراکه با کمبود منابع مالی و انسانی روبه‌رو شده‌ایم و اگر بخواهیم به طور ریشه‌ای به این موضوع بپردازیم باید گفت که یکی از مشکلات عدم استقلال سازمان و زیر مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی بودن است.

وی بیان کرد: شاید استقلال سازمان بتواند تا حدودی مشکلات را حل کند، ما بخشی از منابع و اعتبارات مورد نیاز خود را از سازمان و وزارتخانه دریافت می‌کنیم و بخشی را از دانشگاه علوم پزشکی ولی متأسفانه چون مبالغ قابل توجه نیست همیشه به خدمت‌دهنده‌ها که عمده آن تعمیرگاه‌ها هستند مغروض هستیم، از سال ۱۳۹۶ متأسفانه یک آمبولانس هم به واسطه تحریم‌ها وارد کشور نشده است.  

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه